fbpx

Recept: slatke medene lizalice s lavandom i pozlatom

Medene lizike s sivko in pozlato

Recept za slatku medenu lizalicu od lavande i zlata zvuči užasno komplicirano, a ako ste ikada radili tvrde bombone, znate da nije tako jednostavno kao što se čini. Za izradu lijepo dizajniranih bombona i lizalica potrebne su visoke temperature i brze ruke, kada se vrući sirup mora izliti na papir za pečenje, gdje se stvrdnjava u željene oblike. Ali iznenadit ćete se koliko je lako napraviti medene lizalice s lavandom i pozlatom koje osvajaju simpatičnim izgledom i prekrasnim okusom. Evo recepta za lizalice koje ćete voljeti…

Ste že slišali za recept za sladke medene lizike s sivko in pozlato? Predstavljamo vam enega izmed najpreprostejših, a zato prav nič slabših receptov za pripravo medenih lizik, ki jih ne bodo oboževali le otroci. Ker gre v bistvu za mehkejšo karamelo na paličici, vas pri izdelavi medene lizike ni treba skrbeti skoraj nič. Pazite le, da tekočo mešanico pri pravi temperaturi takoj vlijete v kalup, in vse bo v redu. Čeprav recept veli, naj damo v medene lizike sivko in celo delčke papirja za pozlato, lahko pri izbiri začimb poslušate svoje srce, pazite le, da tiste zmlete dodate proti koncu, ko se sirup že malce ohladi.

Tako prisrčne in sladke!
Tako prisrčne in sladke!

Recept za sladke medene lizike s sivko in pozlato

Sestavine za sladke medene lizike s sivko in pozlato:

  • 2 šalice šećera
  • 2/3 skodelice medu
  • 1 čajna žlička zmlete sivke za kuhanje
  • lističi za pozlato (po želji)
  • paličice za lizike

ČITAJ VIŠE: Jesenski recept: ukusni lećini gulaš s batatama i bundevom

Medene lizike s sivko in pozlato
Medene lizike s sivko in pozlato

Navodila za pripravo sladkih medenih lizik s sivko in pozlato
Pult prekrijte s papirjem za peko. V kozici zmešajte sladkor, med, sivko in ¼ skodelice vode. V notranjost kozice nastavite termometer za izdelavo sladkarij in segrejte do vretja. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. S strani kozice s čopičem sperite vse sledi, da preprečite tvorbo kristalčkov. Kuhajte od 5 do 7 minut, dokler temperatura na termometru ne doseže 154 stopinj. Sirup hitro zlijte na papir za peko, tako da oblikujete manjše kroge, med katerimi naj bo nekaj centimetrov razmika, saj nočete, da lizike postanejo ena velika gmota. V krogce položite paličice za lizike in lizike posujte z dodatki po lastni izbiri. Pustite, da se lizike popolnoma strdijo, jih odlepite s papirja za peko in zavijte v povoskan papir.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.