fbpx

Recept: sladke medene lizike s sivko in pozlato

Medene lizike s sivko in pozlato

Recept za sladko medeno liziko s sivko in pozlato se sliši grozno zapleten, in če ste se že kdaj lotili izdelovanja trdih sladkarij, veste, da to ni tako preprosto, kakor se zdi na prvi pogled. Lepo oblikovani bomboni in lizike namreč za svoj nastanek zahtevajo visoke temperature in hitre roke, ko je treba vroč sirup preliti na papir za peko, kjer se strdi v želene oblike. Toda presenečeni boste, kako lahko je narediti medene lizike s sivko in pozlato, ki prevzamejo s prikupnim videzom in čudovitim okusom. Tukaj je recept za lizike, ki jih boste oboževali …

Ste že slišali za recept za sladke medene lizike s sivko in pozlato? Predstavljamo vam enega izmed najpreprostejših, a zato prav nič slabših receptov za pripravo medenih lizik, ki jih ne bodo oboževali le otroci. Ker gre v bistvu za mehkejšo karamelo na paličici, vas pri izdelavi medene lizike ni treba skrbeti skoraj nič. Pazite le, da tekočo mešanico pri pravi temperaturi takoj vlijete v kalup, in vse bo v redu. Čeprav recept veli, naj damo v medene lizike sivko in celo delčke papirja za pozlato, lahko pri izbiri začimb poslušate svoje srce, pazite le, da tiste zmlete dodate proti koncu, ko se sirup že malce ohladi.

Tako prisrčne in sladke!
Tako prisrčne in sladke!

Recept za sladke medene lizike s sivko in pozlato

Sestavine za sladke medene lizike s sivko in pozlato:

  • 2 skodelici sladkorja
  • 2/3 skodelice medu
  • 1 čajna žlička zmlete sivke za kuhanje
  • lističi za pozlato (po želji)
  • paličice za lizike

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Medene lizike s sivko in pozlato
Medene lizike s sivko in pozlato

Navodila za pripravo sladkih medenih lizik s sivko in pozlato
Pult prekrijte s papirjem za peko. V kozici zmešajte sladkor, med, sivko in ¼ skodelice vode. V notranjost kozice nastavite termometer za izdelavo sladkarij in segrejte do vretja. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. S strani kozice s čopičem sperite vse sledi, da preprečite tvorbo kristalčkov. Kuhajte od 5 do 7 minut, dokler temperatura na termometru ne doseže 154 stopinj. Sirup hitro zlijte na papir za peko, tako da oblikujete manjše kroge, med katerimi naj bo nekaj centimetrov razmika, saj nočete, da lizike postanejo ena velika gmota. V krogce položite paličice za lizike in lizike posujte z dodatki po lastni izbiri. Pustite, da se lizike popolnoma strdijo, jih odlepite s papirja za peko in zavijte v povoskan papir.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.