Od 13. do 22. listopada vrhunski slovenski chefovi u 97 restorana koji sudjeluju ponovno će goste povesti u kulinarsku avanturu s posebnim jelovnicima punim svježih lokalnih jesenskih okusa po jedinstvenoj cijeni od 17 eura. Dobro došli, Tjedan restorana!
Uvod v bogato zimsko kulinarično sezono bo odprl jesenski Teden restavracij 2017. Kulinarična akcija, ki se je v nekaj letih iz lokalne ideje prelevila v vseslovensko dobrojedsko gibanje, bo tudi tokrat postregla z izbrano ponudbo lokalnih in sezonskih jedi vrhunskih slovenskih chefov od Piranskega zaliva pa vse do Prekmurja.
K sodelovanju so bile ponovno povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroš Mencinger, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. O kakovosti slovenske kulinarike zato priča število sodelujočih gostiln in restavracij – kar 97 z vseh koncev Slovenije jih bo deset dni v oktobru goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni. Že uveljavljenim sodelujočim restavracijam se bodo to jesen pridružile še tri nove, tako da je Teden restavracij v letu 2017 bogatejši za dvanajst novih kulinaričnih destinacij.
Na jesenskem Tednu Restavracij 2017 se bodo prvič predstavili: Stara gostilna, Piran, Hiša Štekar, Snežatno, ter Gostionica Maribor, Maribor. Celoten seznam restavracij si lahko pogledate ovdje.
Više informacija:
vivi.si