忘れられない甘い冒険への準備はできていますか?おいしいケーキにおけるチョコレート、キャラメル、ピーナッツの完璧な組み合わせを想像できますか?スニッカーズのケーキです!
Dobrodošli v svetu sladkih užitkov, kjer se prepletajo sanjski okusi čokolade, karamelizirane karamele in hrustljavih arašidov. Vstopite v čarobni svet slaščice, ki bo vaša čokoladna fantazija uresničila kar z vilico v roki – Snickers torta
Snickers torta je prava revolucija okusov, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše sladkosnede.
Snickers torta
食材
- 生地の材料:
- 卵 3個
- 砂糖 90g
- バニラエッセンス 小さじ1
- 25 g nesoljenega masla
- 牛乳 30ml
- 75 g moke
- 15 g kakava v prahu 詰め物の材料:
- 砂糖 120g
- 55 g nesoljenega masla
- 85 ml sladke smetane
- ひとつまみの塩
- 100 g arašidov 釉薬の材料:
- チョコレート 100g
- スイートクリーム 100ml
- 100 g arašidov さらに:
- スイートクリーム 200ml
- 粉砂糖 30g
- 200 g kremnega sira
手順
- V večji lonec nalijemo vodo in jo postavimo na štedilnik, da zavre. Na vrhu lonca postavimo manjšo posodo, v katero bomo dali jajca, sladkor in vanilijev ekstrakt. Med nenehnim mešanjem na kratko dušimo sestavine, nato pa odstavimo s štedilnika. Mešamo, dokler se sestavine ne spenijo.
- Dodamo presejano moko in kakav ter mešamo, da se vse sestavine lepo povežejo. V drugi posodi stopimo maslo in mleko, nato pa dodamo malo mešanice moke in premešamo. Vlijemo v mešanico moke, da dobimo mlečno zmes.
- Pripravljen model obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Rahlo potresemo, da se enakomerno porazdeli po modelu. Torto pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C približno 30 minut. Po peki pustimo, da se ohladi.
- Medtem ko se skorja ohlaja, pripravimo karamelni nadev. V ponvi segrejemo sladkor, da se karamelizira. Dodamo maslo, sol in sladko smetano ter nenehno mešamo, dokler mešanica ne zavre. Nato odstavimo s štedilnika in vmešamo arašide. Pustimo, da se nadev ohladi na sobni temperaturi.
- Za čokoladno glazuro stopimo čokolado s sladko smetano. Ko se zmes nekoliko ohladi, ji primešamo še arašide in premešamo. Pustimo, da se glazura popolnoma ohladi.
- Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu in dodamo kremni sir. Dobimo kremast nadev.
- Ohlajeno skorjo prerežemo na pol in eno polovico položimo v model. Po skorji enakomerno razporedimo kremni nadev, nato pa nanj položimo karamelni nadev z arašidi. Na vrh položimo drugo polovico skorje in jo prekrijemo s preostalim kremnim nadevom.
- Torto prelijemo s čokoladno glazuro, ki smo ji dodali arašide. Po želji lahko dodatno okrasimo s sesekljanimi arašidi. Postavimo jo v hladilnik za 1-2 uri, da se nadevi in glazura lepo strdijo.