カフェ ボンボンまたはボンボン コーヒーは、最初の一口からあなたを魅了するスペイン発の素晴らしいコーヒーです。
Kava je priljubljena pijača v skoraj vsaki kulturi, vendar jo v različnih državah pijejo na različne načine. Café bombón ali bonbon kava je v Španiji izjemno priljubljena, tradicionalno pa jo sestavlja espresso, pomešan s sladkanim kondenziranim mlekom. Različice te kave lahko poleg Španije najdemo tudi v nekaterih azijskih državah, kot so Tajska, Singapur in Malezija. In medtem ko v Španiji espresso pomešajo s sladkanim kondenziranim mlekom, v Aziji namesto espressa pogosto uporabljajo mleto kavo. To je zelo podobno ledeni kavi v vietnamskem slogu, ki je prav tako narejena iz sladkanega kondenziranega mleka.
この投稿をInstagramで見る
Verjetno ste že ugotovili, da je ravno kondenzirano mleko glavna sestavina tega kavnega napitka. Postrežemo ga v steklenih skodelicah, tako da lahko jasno vidite plastenje kave in mleka. Café bombón ali bonbon kava najverjetneje v naših kavarnah ne boste našli (če veste, kje se dobi, nam prosim sporočite), lahko pa jo enostavno pripravite doma. Vse, kar potrebujete, je espresso in sladkano kondenzirano mleko v enakih razmerjih.
Recept: café bombón ali bonbon kava
V kozarec najprej nalijte espresso. Kot smo že omenili, bo najbolje, da napitek pripravite v stekleni skodelici, da vidimo plastenje kave in mleka. Po nalivanju espressa kozarec previdno napolnite s sladkanim kondenziranim mlekom.
Celoten postopek lahko naredite tudi obratno, tako da v kozarec najprej nalijete kondenzirano mleko, nato pa na vrh dodate espresso. In to je to! Pa veliko užitkov vam želimo!
この投稿をInstagramで見る