Café bombón ali bonbon kava: ste že poskusili to fantastično kavo? Tako si jo pripravite!

Recept za café bombón

Foto: IG @lalechera
Zadnjič posodobljeno: :

Café bombón ali bonbon kava je fantastična kava iz Španije, ki vas bo očarala ob prvem požirku!

Kava je priljubljena pijača v skoraj vsaki kulturi, vendar jo v različnih državah pijejo na različne načine. Café bombón ali bonbon kava je v Španiji izjemno priljubljena, tradicionalno pa jo sestavlja espresso, pomešan s sladkanim kondenziranim mlekom. Različice te kave lahko poleg Španije najdemo tudi v nekaterih azijskih državah, kot so Tajska, Singapur in Malezija. In medtem ko v Španiji espresso pomešajo s sladkanim kondenziranim mlekom, v Aziji namesto espressa pogosto uporabljajo mleto kavo. To je zelo podobno ledeni kavi v vietnamskem slogu, ki je prav tako narejena iz sladkanega kondenziranega mleka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Lechera (@lalechera)

Verjetno ste že ugotovili, da je ravno kondenzirano mleko glavna sestavina tega kavnega napitka. Postrežemo ga v steklenih skodelicah, tako da lahko jasno vidite plastenje kave in mleka. Café bombón ali bonbon kava najverjetneje v naših kavarnah ne boste našli (če veste, kje se dobi, nam prosim sporočite), lahko pa jo enostavno pripravite doma. Vse, kar potrebujete, je espresso in sladkano kondenzirano mleko v enakih razmerjih.

Recept: café bombón ali bonbon kava

V kozarec najprej nalijte espresso. Kot smo že omenili, bo najbolje, da napitek pripravite v stekleni skodelici, da vidimo plastenje kave in mleka. Po nalivanju espressa kozarec previdno napolnite s sladkanim kondenziranim mlekom.

Celoten postopek lahko naredite tudi obratno, tako da v kozarec najprej nalijete kondenzirano mleko, nato pa na vrh dodate espresso. In to je to! Pa veliko užitkov vam želimo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Lechera (@lalechera)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!