Kaj se lahko ženske naučimo od moških?

Zadnjič posodobljeno: :

Moški ženske. Ženske moški. Dva različna svetova. A drug od drugih se lahko veliko naučimo.

Ženske se lahko od moških naučijo nekaj dobrih stvari. Moški so v nekem smislu manj zapleteni in stvari običajno poenostavijo – na takšen način hitreje rešujejo težave.

Katere so te njihove lastnosti, ki bi ženskam zelo poenostavile življenje? Kaj bi morale narediti?

Izrazite svoje frustracije

Moški ne trpijo zaradi čustvenega pritiska, in zato, ko so razočarani, to izrazijo. Se jezijo, izženejo negativno energijo in gredo naprej. Ženske pa bodo svoje frustracije kopičile, dokler ne bodo “eksplodirale” in s tem poslabšale svoje duševno in fizično zdravje. Ženske sicer lažje zaupajo svoje občutke in o njih govorijo, a pogosto v sebi potlačijo svoje slabe občutke, bolečino in frustracije. Od moških bi se lahko naučile, kako se lažje znebiti čustvenega pritiska.

Širša perspektiva

Ženske so pogosto osredotočene na podrobnosti in zaradi njih ne vidijo širše slike. Moški stvari vidijo s širše perspektive, saj se ne obremenjujejo s podrobnostmi in pretirano analizo. Ženske, poskusite sprejeti tak način gledanja na stvari – s širše perspektive, z večje razdalje, brez pretiranih podrobnosti in razprav o problemih.

Ne ozirajte se na druge

Ženske pogosteje ogovarjajo in se obremenjujejo z drugimi, kakor moški. Moški ne gledajo na to, kaj počnejo in kako živijo njihovi prijatelji, in se večinoma ne primerjajo z njimi. Bolj gledajo nase, na svoje življenje. In to je tisto, kar se lahko ženske naučijo od njih.

Ženske bi se lahko od moških naučile, kako se lažje spoprijeti s čustvenim pritiskom.

Sproščanje jeze

Ko so ženske ranjene in prizadete, to težko spustijo od sebe. Ne pozabijo, ne odpustijo zlahka, čeprav so prejele in sprejele opravičilo. Moški v istih situacijah postanejo jezni, besni in hladni. Spustijo tisto, kar jih je razjezilo in užalilo, pozabijo na to in nadaljujejo s svojim življenjem. Ne držijo starih zamer.

Postavite sebe na prvo mesto

Moški to počnejo spontano, brez premagovanja nekaterih stališč in navad. Normalno jim je, da so sami sebi najpomembnejši. Ženske pa so osredotočene na skrb za druge, tako so vzgojene in tako naj bi bilo v ženski naravi. Psiihologi velikokrat svetujejo, da bi se vsi morali postaviti na prvo mesto. Ženske to vedo, ampak se ne znajo spoprijeti z občutkom krivde, da bi bile same sebi prioriteta. Morale bi poskusiti posnemati moške – njih ne grize slaba vest, da so sami sebi najpomembnejši. Oni se zaradi svoje družine in kariere ne odpovedo sebi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Življenje se začne šele, ko nehate ugajati drugim