Tako veš, da nekomu nisi všeč: 5 subtilnih znakov, ki to razkrivajo

Foto: Cottonbro / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če niste prepričani, kaj si človek misli o vas, in oklevate, da bi ga vprašali, lahko to vedno ugotovite glede na njegovo govorico telesa. Preverite, kateri subtilni znaki, ne glede na to, ali so verbalni ali neverbalni, kažejo, da si oseba ne želi vaše bližine.

Praskanje po vratu

Praskanje po vratu pomeni sogovornikovo nezainteresiranost za to, kar imate povedati. Pokaže tudi, da sogovornik ne verjame, kar mu govorite.

Držanje distance

Pred pojavom koronavirusa je bilo držanje razdalje jasen signal, da si oseba, s katero ste preživljali čas, v nobenem smislu ne želi vaše bližine. To najpogosteje prepoznamo po tem, da sogovornik stopi korak nazaj, če se mu približate, da bi mu nekaj povedali, ali vstane s svojega sedeža, če sedite ob njem in med poslušanjem hodi gor in dol po prostoru.

Foto: Dziana Hasanbeka / Pexels

Odgovarjanje na vprašanja z eno besedo ali stavkom

Ko dobite kratek odgovor vsakič, ko osebo nekaj vprašate, je to zanesljiv znak, da je ne zanima nadaljevanje pogovora niti preživljanje časa z vami.

Odsotnost očesnega stika

To je najbolj očiten znak, da imate opravka z osebo, ki bi bila raje kjer koli drugje kot zdaj z vami. Izogibanje očesnemu stiku med pogovorom lahko pomeni tudi, da vam sogovornik nekaj skriva.

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Lažni nasmeh

Pri drugi osebi ni težko zaznati lažnega nasmeha. Ko se nekdo resnično smeji, so skoraj vse mišice njegovega obraza aktivne, medtem ko so pri tistih, ki se lažno nasmehnejo, le raztegnjena usta.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!