fbpx
Foto: Kia EV6

Kia EV6: nove oblikovne smernice za drugačno prihodnost

Prva le elekrtična KIA

KIA v zadnjih letih dela velike skoke in proizvaja avtomobile ob katerih celo bratski Hyundai včasih težko konkurira. On nedavni spremembni logotipa ter napovedi elektrifikacije z novimi popolnoma električnimi modeli je KIA, pa je v Koreji zvel popolnoma nov veter.

Model EV6, ki bo prvi model blagovne znamke KIA, ki bo zasnovan kot zgolj električni avtomobil, bo hkrati tudi prvi, ki bo nosil novo podobo logotipa ter se tržil pod novim sloganom. S prenovljeno oblikovalsko smerjo prihaja nov obraz za avtomobile KIA avtomobilov, izpustili so znane rešetke tigrovega nosu za novo masko, ki je bolj primerna za elektrificirano dobo.

Kiina nova oblikovalska filozofija, ki so jo poimenovali Opposites United “nasprotno združeno”, naj bi se navdihovala v kontrastih v naravi in ​​človeštvu. Filozofija temelji na petih ključnih stebrih oblikovanja: “Drzno za naravo”, “Veselje zaradi razuma”, “Moč za napredek”, “Tehnologija za življenje” in “Napetost za spokojnost”. Ni treba posebej poudarjati, pričakujte, da bodo prihodnji avtomobili Kia v naslednjih letih sprejeli to oblikovalsko filzofijo.

V EV6 je posodobljena filozofija oblikovanja razvidna iz novega obraza – prednje maske, ostre črte pa dopolnjujejo zaporedne dinamične svetlobne vzorce. V profilu je EV6 videti kot križanec, čeprav sedi relativno nizko pri tleh. C stebriček daje EV-u kupejevsko silhueto. Zadnji del je verjetno najbolj zanimiv del EV6, z LED lučko, ki se razteza od leve proti desni.

KIA EV6 bo predstavljena čez nekaj dni, do takrat pa fotografije v galeriji!

Dodatne Informacije

kia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!