fbpx

To so grozne stvari, ki jih o tebi ve Google

Povej mi kaj iščeš in povem ti kdo si!

Če še vedno mislite, da lahko uidete Googlu, se krepko motite. Ta pozna vse vaše male skrivnosti in sprevržene fantazije. Bi vas/nas moralo skrbeti?

V knjigi Everybody Lies avtor Seth Stephens-Davidowitz analizira in komentira podatke, ki jih je zbral Google. Tam so razkrite nekatere naše najbolj skrite fantazije, ki jih skrivamo pred svetom. Tudi če brskamo v načinu brez zgodovine, naša poželenja ne ostanejo neopažena, kot nekateri zmotno mislijo. Kot dodaja avtor: “Google je digitalni serum resnice.” Kaj torej pove o nas?

Seth Stephens-Davidowitz, Everybody Lies
Seth Stephens-Davidowitz, Everybody Lies

Eno od večjih Sethovih odkrij je gotovo to, da veliko moških zanika svojo seksualnost. Tako je med ‘heteroseksualci’ veliko več gejev, kot si mislimo. Ženske Google osemkrat pogosteje vprašajo, ali je njihov mož gej kot pa ali je alkoholik, in kar desetkrat pogosteje vprašajo, ali je gej kot pa ali je depresiven.

Seth prav tako razkriva, da več sto mladih moških išče vsebino za odrasle s starimi ljudmi in z debelejšimi ženskami. Tisto, kar naj bi najbolj vzburjalo ženske, je veliko bolj specifično. Ženske tako na tovrstnih straneh iščejo manjše, debele moške z manjšim ‘orodjem’. Med ženskami so priljubljeni tudi filmi za odrasle, ki vsebujejo nasilje nad ženskami. Ti so pri ženskah občutno bolj priljubljeni kot pri moških. Iskanja v določenih državah prav tako razkrivajo nekatere nenavadne fetiše: na Japonskem je tako zelo priljubljen tickling p0rn, v Indiji pa dojenje odraslih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!