健康的な脂肪の宝庫であるサーモンは、夏の軽い夕食に最適です。おいしいアスパラガスと新じゃがのベイクドポテトが食事をさらに甘くしてくれます。
4人分の材料:
- 新じゃがいも 1kg
- オリーブオイル 大さじ5
- 新鮮なアスパラガス 15本
- 鮭の切り身 4枚
- 塩 小さじ1
- 挽きたてのコショウ 小さじ1/2
- レモン汁 大さじ3
プロセス
Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut.
PREBERITE ŠE: Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom
Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 mintah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.
Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.