非常に軽い構造で、最初の一口から虜になる、誰も擁護することのできないチョコレート デザートです。
Beseda mousse izvira iz francoskega slovarja in pomeni pena in prav takšna je ta sladica – penasta in rahla.
Da bi dobili čim boljši mousse, je nujno uporabiti kakovostno čokolado. Boljša, ko je čokolada, boljši je mousse in uživali boste v vsakem grižljaju.
Čokoladni mousse z oreo piškoti
食材
- 10 kosov Oreo piškotov
- 45 g masla 充填:
- チョコレート 200g
- 380 ml sladke smetane つや消し:
- スイートクリーム 80ml
- チョコレート 100g
手順
- Oreo piškote zmeljemo v blenderju, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom, da dobimo homogeno zmes.
- Zmes damo v majhne okrogle modelčke in jo lepo sploščimo.
- Za nadev čokolado prelijemo z 80 mililitri sladke smetane, nato jo stopimo v sopari ali mikrovalovni pečici.
- Preostalo sladko smetano stepamo toliko časa, da dobimo trdo stepeno smetano, nato pa jo primešamo čokoladi in mešamo, da dobimo enotno kremo.
- Nadev razporedimo po modelčkih. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik, da se lepo strdijo.
- Za glazuro ponovno stopimo čokolado skupaj s sladko smetano. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo prelijemo čez mousse.
- Pustimo pol ure v hladilniku, da se lepo strdi.
- Namig: namesto priprave z modelčkom, lahko mousse pripravite tudi v steklenem kozarčku.