Razkrivamo vam sestavino, ki povzdigne pire krompir v nove višave. Postal bo - kremast, svilen, nepozaben! V ustih boste začutili tisti okus po mlečno krompirjevi aromi, ki traja in si jo želite jesti še in še.
Vem, ne zdržite več, ne berete več napisanih besed. Vaše oči že iščejo recept. Ne bomo vas razočarali. Tukaj je.
Torej, poglejmo si recept za odličen pire krompir.
Pire krompir
食材
- 1,1 kg krompirja
- 塩
- 挽きたての黒コショウ
- 220 g hladnega masla
- 230 ml mleka
- 1 žlica naribane limonine lupine
手順
- Krompir olupite in narežite ter ga kuhajte 20 minut v slani vodi.
- Medtem segrejete mleko. Ko namesto hladnega uporabljate toplo mleko, krompir bolje vpije tekočino, kar preprečuje, da bi postal preveč gumijast.
- Za razliko od mleka, je treba maslo v krompir dodati hladno.
- Kuhanemu in pasiranemu krompirju počasi dodajte koščke masla in ga pretlačite v fin pire.
- Dodajte le toliko mleka, da bo krompir kremast, a še vedno gost. Približno 1/4 mleka, nato dodajte sol in poper ter naribano lupinico ene limone.
- Limonina lupinica zagotavlja ravno dovolj kislosti, da prereže vse bogate teksture in okuse ter vsem sestavinam doda prijetno svežino in ravnovesje.
Nikoli ne bi uganili, kaj je skrivnostna sestavina – naribana limonina lupinica, kajne?