S to hrustljavo čičeriko ne boste niti pomislili na čips, smoki ali pokovko, prihranili boste denar in si pripravili malico po svojem okusu. Čičeriko lahko začinite z različnimi začimbami kot so: sušena bazilika, timijan, paprika, origano odvisno od vaših želja in okusa.
Pečena hrustljava čičerika
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/10/roasted-spicy-chickpeas-on-rustic-background-2021-08-26-23-04-00-utc-660x440.jpg)
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/10/roasted-spicy-chickpeas-on-rustic-background-2021-08-26-23-04-00-utc-660x440.jpg)
食材
- pločevinka čičerike
- オリーブオイル 大さじ1
- 塩 小さじ1/2
- チリパウダー 小さじ1/2
- ½ čajne žličke rdeče paprike
手順
- Pečico segrejete na 200 stopinj.
- Čičeriko dobro precedite, nato pa jo splaknite z vodo.
- Obrišite jo s papirnatimi brisačkami in pustite še nekaj minut, da se popolnoma posuši.
- Čičeriko razporedite po peki papirju in pokapajte z olivnim oljem in soljo.
- Pečete od 20 minut do pol ure in občasno premešajte.
- Čičerika je pečena, ko je zunaj zlata in hrustljava, znotraj pa mehka.
- Potresete jo z začimbami in premešajte.