fbpx

Recept: pečena hrustljava čičerika

Zdrav prigrizek

Foto: envato

S to hrustljavo čičeriko ne boste niti pomislili na čips, smoki ali pokovko, prihranili boste denar in si pripravili malico po svojem okusu. Čičeriko lahko začinite z različnimi začimbami kot so: sušena bazilika, timijan, paprika, origano odvisno od vaših želja in okusa.

Pečena hrustljava čičerika

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni
Foto: envato

Sestavine

  • pločevinka čičerike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • ½ čajne žličke rdeče paprike

Navodila

  1. Pečico segrejete na 200 stopinj.
  2. Čičeriko dobro precedite, nato pa jo splaknite z vodo.
  3. Obrišite jo s papirnatimi brisačkami in pustite še nekaj minut, da se popolnoma posuši.
  4. Čičeriko razporedite po peki papirju in pokapajte z olivnim oljem in soljo.
  5. Pečete od 20 minut do pol ure in občasno premešajte.
  6. Čičerika je pečena, ko je zunaj zlata in hrustljava, znotraj pa mehka.
  7. Potresete jo z začimbami in premešajte.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.