fbpx

Scream VI는 새로운 세대의 생존자와 전설적인 공포 영화에 대한 신선한 해석으로 돌아옵니다.

Foto: ©2022 Paramount Pictures

마지막 작품 이후 10년이 넘는 시간이 흐른 후 마침내 "Scream VI"가 출시되어 새로운 세대의 생존자와 상징적인 공포 프랜차이즈에 대한 새로운 해석을 선보입니다. Matt Bettinelli-Olpin과 Tyler Gillett이 감독한 이 최신 챕터는 Woodsboro 대학살의 생존자 4명이 뉴욕에서 자신들의 삶을 살아가려고 노력하는 이야기를 따릅니다.

영화 se začne z umorom filmskega profesorja in se hitro stopnjuje, ko Ghostface nadaljuje svoj morilski pohod. Osrednji štirje liki, Samantha (Melissa Barrera), Tara (Jenna Ortega), Mindy (Jasmin Savoy Brown) in Chad (Mason Gooding), se združujejo tudi s povratnima likoma Gale Weathers (Courteney Cox) in Kirby Reed (Hayden Panettiere). Kot množica novincev, ki se bodo spopadli z zloglasnim morilcem.

Ko število trupel narašča, film raziskuje teme travme in spoprijemanja, vendar na koncu ne poda globljega komentarja o oboževalcih grozljivk. Kljub temu “Krik VI” še vedno prinaša napete scenografije in napetosti polne trenutke, zaradi katerih je franšiza postala kultna klasika.

Eden od izstopajočih nastopov prihaja od Ortege, čigar razmazana maskara in ostre enovrstične črte v vsak njen prizor vbrizgajo elektriko. Toda odsotnost redne igralke Neve Campbell, Sidney Prescott iz franšize, se zdi kot napačen korak, zaradi česar manjka pomemben del serije.

S tehnične strani so se ustvarjalci filma odločili uporabiti Montreal kot mesto 뉴욕, zaradi česar so se nekateri gledalci počutili ločene od prizorišča. Vendar pa uporaba bodegov in vagonov podzemne železnice doda filmu pridih pristnosti.

Oboževalci zanimivosti bodo uživali, ko bodo v ozadju opazili velikonočna jajca grozljivk, vključno s kostumi iz drugih grozljivih filmov ter referencami režiserjev grozljivk in filmskih podcastov. V enem prizoru ima lik na steni celo obešen plakat z naslovom “The Babadook”.

Medtem ko “Krik VI” morda ne bo ponovno izumil kolesa, še vedno ponuja preproste užitke staromodnega slasher filma, z novo generacijo preživelih, ki se spopadajo z ikoničnim morilcem. Ljubitelji franšize bodo zadovoljni, novinci pa bodo cenili filmsko mešanico grozljivke, komedije in skrivnosti.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.