fbpx

Film Scream VI se vrača z novo generacijo preživelih in svežim pogledom na legendarno grozljivko

Foto: ©2022 Paramount Pictures

Po več kot desetletju od zadnjega dela končno prihaja "Krik VI", ki s seboj prinaša novo generacijo preživelih in svež pogled na ikonično franšizo grozljivk. To najnovejše poglavje, ki sta ga režirala Matt Bettinelli-Olpin in Tyler Gillett, sledi zgodbi štirih preživelih pokola v Woodsboru, ki poskušajo nadaljevati s svojim življenjem v New Yorku.

Film se začne z umorom filmskega profesorja in se hitro stopnjuje, ko Ghostface nadaljuje svoj morilski pohod. Osrednji štirje liki, Samantha (Melissa Barrera), Tara (Jenna Ortega), Mindy (Jasmin Savoy Brown) in Chad (Mason Gooding), se združujejo tudi s povratnima likoma Gale Weathers (Courteney Cox) in Kirby Reed (Hayden Panettiere). Kot množica novincev, ki se bodo spopadli z zloglasnim morilcem.

Ko število trupel narašča, film raziskuje teme travme in spoprijemanja, vendar na koncu ne poda globljega komentarja o oboževalcih grozljivk. Kljub temu “Krik VI” še vedno prinaša napete scenografije in napetosti polne trenutke, zaradi katerih je franšiza postala kultna klasika.

Eden od izstopajočih nastopov prihaja od Ortege, čigar razmazana maskara in ostre enovrstične črte v vsak njen prizor vbrizgajo elektriko. Toda odsotnost redne igralke Neve Campbell, Sidney Prescott iz franšize, se zdi kot napačen korak, zaradi česar manjka pomemben del serije.

S tehnične strani so se ustvarjalci filma odločili uporabiti Montreal kot mesto New Yorka, zaradi česar so se nekateri gledalci počutili ločene od prizorišča. Vendar pa uporaba bodegov in vagonov podzemne železnice doda filmu pridih pristnosti.

Oboževalci zanimivosti bodo uživali, ko bodo v ozadju opazili velikonočna jajca grozljivk, vključno s kostumi iz drugih grozljivih filmov ter referencami režiserjev grozljivk in filmskih podcastov. V enem prizoru ima lik na steni celo obešen plakat z naslovom “The Babadook”.

Medtem ko “Krik VI” morda ne bo ponovno izumil kolesa, še vedno ponuja preproste užitke staromodnega slasher filma, z novo generacijo preživelih, ki se spopadajo z ikoničnim morilcem. Ljubitelji franšize bodo zadovoljni, novinci pa bodo cenili filmsko mešanico grozljivke, komedije in skrivnosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.