fbpx

Ultimativni vodnik po moških modnih supergah leta 2023: poklon 90.

Kako zlato desetletje superg še naprej navdihuje današnje najbolj vroče stile

Vodnik po moških modnih supergah leta 2023
Foto: kolaž
Zadnjič posodobljeno: :

Predstavljamo vam naš vodnik po moških modnih supergah leta 2023. 90. so se vrnila in boljša kot kdaj koli prej. Od drznih novih modelov do prelomnih inovacij, to desetletje je za superge spremenilo igro. In zdaj, leta 2023, smo priča ponovnemu vzponu nekaterih najbolj ikoničnih stilov tistega časa. Torej, ne glede na to, ali ste ljubitelj košarke, teka ali samo iščete nov par udarcev z nogo, ki bi ga dodali v svojo zbirko, vam nudimo vodič po izbiri modnih superg v letu 2023

Ko gre za modo, je vse staro spet novo. In to še posebej velja v svetu superg. 90. leta so bila čas eksperimentiranja in inovacij in ta duh je živ in dobro v svetu superg leta 2023. Vodnik po moških modnih supergah leta 2023, vam bo nakazal smernice in vam pomagal pri izbiri.

vodnik po moških modnih supergah leta 2023
Nike / Visoke superge ’77 Remastered’

Od serije Air Jordan do Nike Air Max 95 so nam 90. leta dala nekaj najbolj ikoničnih superg vseh časov. Vendar ne gre samo za nostalgijo – mnogi od teh modelov so danes prav tako pomembni kot takrat.

New Balance / debele superge so nepogrešljiv trend

Eden največjih trendov v letu 2023 so debele superge. Ti čevlji, znani tudi kot “očetovski čevlji”, so poklon prevelikim supergam, ki so bile priljubljene v 90. letih. Vendar so bili posodobljeni z bolj elegantnimi in modernimi dizajni. Omislite si drzne barve in privlačne podrobnosti, kot so preveliki logotipi in mrežaste plošče.

Drug trend, ki ga v letu 2023 pogosto opažamo, so superge, podobne nogavicam. Ta slog so popularizirale Nike Huarache, ki so bile prvič izdane leta 1991. Te superge se oprijeto prilegajo nogavicam in imajo futurističen, skoraj vesoljski dizajn. Popolne so za vse, ki si želijo udobne, a hkrati elegantne superge.

Adidas Gazelle se je zopet vrnil.
Adidas Originals
Vendar ne gre le za retro modele – svet superg se nenehno razvija. V letu 2023 smo priča številnim inovativnim materialom in tehnologijam, ki se uporabljajo v supergah. Na primer, nekatere blagovne znamke uporabljajo 3D-tiskanje za izdelavo unikatnih superg po meri. Drugi pa eksperimentirajo s trajnostnimi materiali, kot sta reciklirana plastika in vegansko usnje.

Seveda noben članek o športnih copatih ne bi bil popoln brez omembe blagovnih znamk, ki so vodilne v letu 2023. Nike, Adidas in Reebok še vedno prevladujejo na področju športnih copat, vendar opažamo tudi nekaj obetavnih znamk, ki ustvarjajo valove. Znamke, kot sta Allbirds in Veja, postajajo vse bolj priljubljene zaradi svojih trajnostnih, okolju prijaznih modelov, Yeezy pa je še vedno močan s svojimi izjemno omejenimi izdajami.

ON – running je blagovna znamka, ki jo letos ne gre spregledati niti pri vsakodnevnih lifestyle supergah. Njihovi izdelki so enostno odlični.

Torej, kako nosite te superge? Ključno je, da ostane preprosto. Naj bodo superge osrednja točka vašega outfita. Kombinirajte jih s klasičnimi kosi, kot so denim z robovi, puloverji s kapuco in majice. In ne bojte se kombinirati – superge so vsestranske in jih lahko oblečete gor ali dol, odvisno od priložnosti.

Nike … retro je šik! Visoke superge pa tudi letos trend!
90. leta so bila morda zlata doba za superge, toda leta 2023 smo priča renesansi tega istega duha inovativnosti in eksperimentiranja. Od debelih očetovskih čevljev do elegantnih modelov, podobnih nogavicam, v svetu superg se najde nekaj za vsakogar. Torej, pojdite ven in začnite raziskovati – kdo ve, kaj bi lahko našli?

Adidas Gazelle – ikonični cpat v novi preobleki in posodobljenih materialih.

Dodatne Informacije

Vsebina lahko vsebuje partnerske povezave!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.