fbpx

3 triki kuharskih mojstrov, ki vas bodo spremenili v vrhunskega kuharja

Triki kuharskih mojstrov
Foto: envato

Naučite se, majhnih skrivnosti, ki imajo velik učinek na hrano in okus. Triki kuharskih mojstrov, ki vas bodo navdušili.

Ne glede na to, ali ste v začetnik ali izkušen kuharski mojster, obstajajo triki kuharskih mojstrov, ki jih poznajo le pravi chefi.

Ugotovili so, kako s pravilno uporabo začimb obogatiti okus vsake jedi.

Številni zavržete stebla dišavnic, saj se običajno uporabljajo le listi, ampak tudi z njimi lahko popestrite okus jedi.

Najpogostejše napake pa se zgodijo pri soljenju hrane, mnogi ne vedo, da se bo okus jedi izboljšal tudi z dodatkom limoninega soka ali kisa.

Uporabni triki kuharskih mojstrov

1. Ne zavrzite rastlinskih stebel

Kuharski mojstri stebla zelišč, kot sta peteršilj ali koper, uporabijo na več načinov. Eden od izmed njih je, da jih dodajo enolončnicam in juham, ki jih počasi dušijo, da je jed še bolj okusna. Ali pa iz njih pripravijo aromatično olje ali kis ali pa jih zmešajo in dodajo maslu.

via GIPHY

2. Jedem dodajo malo limoninega soka ali kisa

Vsako jed zaključijo “z malo kislosti”. Ta je prav tako pomembno kot sol – a se nanjo pogosto pozablja. Poskusite uporabiti limonin sok, limetin sok ali celo malo kisa kot zadnji korak za izboljšanje testenin, enolončnic, ocvrtega krompirčka ali mesa in rib na žaru.

3. Pogosto solite

Namesto da jed solite na začetku in na koncu kuhanja, je bolje, da jo malo dodajate med celotno toplotno obdelavo. Priporočajo tudi soljenje z višine, da se začimbe enakomerno porazdelijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.