fbpx

Recept: enostavne proteinske bombice, idealen obrok pred športno aktivnostjo

Foto: envato

Proteinske bombice so pripravljene v hipu! So popoln prigrizek pred vadbo ali kar tako.

Kako lahko svoje telo oskrbite z zadostno količino beljakovin na hiter in okusen način – odgovor je tu – proteinske bombice!

Za vse, ki se aktivno ukvarjajo s športom, je pomembno zagotavljanje telesu dovolj beljakovino. Beljakovine so osnovni gradniki mišic, ki pomagajo pri regeneraciji in rasti tkiva. In čeprav obstaja široka paleta beljakovinskih dodatkov, mnogi iščejo naravne in okusne možnosti za zadovoljitev svojih potreb. Ena izmed teh možnosti so proteinske bombice – hitro pripravljene, bogate z beljakovinami, in obenem zelo okusne.

Proteinske bombice. Foto: Roman Odintsov / Pexels

Zakaj so proteinske bombice odlična izbira?

Proteinske bombice so odličen vir beljakovin, ki pomagajo pri obnavljanju in rasti mišičnega tkiva po vadbi. Beljakovine v prahu so pogosto osnova za beljakovinske kroglice. Na voljo so različni okusi, kot so čokolada, vanilja, jagoda, banana itd. Izberite okus po svojem okusu in željah. Ovseni kosmiči so odličen vir ogljikovih hidratov in vlaknin ter dodajo strukturo in hrustljavost kroglicam. Arašidovo maslo poleg okusa prispeva tudi konsistenco in maščobe, ki dajo kroglicam bogat okus in povečajo hranilno vrednost. Temna čokolada je bogata s flavonoidi in antioksidanti, ki so koristni za zdravje srca in ožilja. Poleg tega dodaja bogat okus in teksturo kroglicam.

Proteinske bombice

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 40 g beljakovine v prahu
  • 30 g ovsenih kosmičev
  • 30 g arašidovega masla
  • koščki temne čokolade

Navodila

  1. Zberite vse potrebne sestavine in jih pripravite za uporabo. Izmerite beljakovine v prahu, ovsene kosmiče, arašidovo maslo in narežite temno čokolado na manjše koščke.
  2. V večji skledi združite beljakovine v prahu, ovsene kosmiče in arašidovo maslo. Začnite mešati sestavine, da dobite enakomerno zmes. Če se zdi zmes preveč suha, dodajte malo arašidovega masla ali nekaj kapljic vode, da se sestavine bolje združijo.
  3. Ko imate enakomerno zmes, dodajte koščke temne čokolade. Nežno jih vmešajte v zmes, da se enakomerno porazdelijo.
  4. Z rokami oblikujte majhne kroglice iz mešanice. Velikost kroglic naj bo po vaših željah, vendar se prepričajte, da so enakomerne in kompaktne, da se ne razpadajo.
  5. Postavite jih na pladenj ali desko ter jih postavite v hladilnik za približno 30 minut. To bo pomagalo, da se proteinske bombice bolje oblikujejo in ohranijo svojo teksturo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.