fbpx

Renault Niagara Concept: Renault bi rad postal avanturistična blagovna znamka

Ker je surovost kul!

Foto: Renault

Renault Niagara Concept je vizija blagovne znamke za prihajajoče mednarodne modele, ki obljublja vznemirljivo mešanico robustnosti, tehnologije in neomejenih možnosti potovanja.

Vstopite v svet, kjer se tehnologija, moč in brezmejne avanture srečajo na vsakem ovinku. Renault predstavlja Niagara Concept, vozilo, ki ne le presega meje običajnega, temveč vas vabi, da jih raziskujete. Pripravite se na vožnjo, ki je tako divja in nebrzdana kot slapovi, po katerih je dobil ime.

Foto: Renault

Renault se z modelom Niagara Concept nežno dotika prihodnosti in obljublja nekaj svežega in modernega v svoji mednarodni paleti. S svojo izrazito osebnostjo, bujnimi in popolnoma modernimi linijami, ta koncept nam daje vpogled v stil prihodnje palete Renault, zgrajene na novi modularni platformi skupine Renault. Niagara Concept je robusten in močan, a hkrati prefinjen in poln tehnologije, ki vabi na potovanje brez omejitev.

 Renault Niagara Concept
Foto: Renault

S svojimi velikodušnimi krivuljami in dodelanimi detajli, inkarnira vrednote Renaulta in odraža njegov novi oblikovalski jezik, ki je čustven in tehnološki. Rešetka je trdna in hkrati sodobna, oblikovana kot mineralno telo z edinstvenim 3D-učinkom. Črke, ki oblikujejo ime Renault, imajo končno obdelavo “pixel-art”, ki je v veliki meri navdihnjena s pop kulturo.

Niagara Concept je zasnovan na novi ultra-fleksibilni platformi skupine Renault, ki zagotavlja izjemno udobje med vožnjo. Njegov pogonski sklop je učinkovit, zahvaljujoč tehnologiji E-Tech Hybrid 4WD in dvojni tehnični prilagoditvi: blagemu hibridnemu naprednemu (48V) motorju spredaj in dodatnemu električnemu motorju zadaj. Rezultat je optimizirani off-road 4WD model, ki lahko polovico vaših vsakodnevnih voženj opravi v popolnoma električnem načinu, kar znatno zmanjša emisije CO2.

Z obliko, ki spominja na ameriške modele, kot so F-150 in Silverado, Renault s tem konceptom ni le oblikoval robustnega vozila, temveč je v njem združil tudi eleganco in tehnologijo, ki dopolnjuje SUV slog štirivratnega telesa z visoko pasno linijo in stekleničko, ki se konča v precej majhnem tovornem prostoru. V primerjavi z vozili, kot sta For Maverick in Ram Rampage kompaktni tovornjaki, Niagara prinaša edinstveno kombinacijo robustnosti in učinkovitosti s samo-polnilnim blagim hibridnim 48V pogonskim sklopom, ki združuje bencinski motor s prednjim pogonom in električni motor, ki poganja zadnjo os.


Kot napoved naslednjih mednarodnih modelov, ki jih bo Renault predstavil do leta 2027, predstavlja Renault Niagara Concept velik korak naprej za francosko znamko in obeta vznemirljivo prihodnost za avtomobilsko industrijo.

Niagara Concept je več kot le avtomobil; je vznemirljiva vizija tega, kar prihaja, in obljuba neomejenih možnosti, ki čakajo na cesti pred nami. Renault nas vabi, da se mu pridružimo na tej razburljivi poti v prihodnost. Zdaj je na nas, da sprejmemo vabilo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.