완전히 가벼운 구조로 되어 있어 첫입부터 마음을 사로잡기 때문에 누구도 옹호할 수 없는 초콜릿 디저트입니다.
Beseda mousse izvira iz francoskega slovarja in pomeni pena in prav takšna je ta sladica – penasta in rahla.
Da bi dobili čim boljši mousse, je nujno uporabiti kakovostno čokolado. Boljša, ko je čokolada, boljši je mousse in uživali boste v vsakem grižljaju.
Čokoladni mousse z oreo piškoti
재료
- 10 kosov Oreo piškotov
- 45 g masla 충전재:
- 초콜릿 200g
- 380 ml sladke smetane 프로스팅:
- 달콤한 크림 80ml
- 초콜릿 100g
지침
- Oreo piškote zmeljemo v blenderju, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom, da dobimo homogeno zmes.
- Zmes damo v majhne okrogle modelčke in jo lepo sploščimo.
- Za nadev čokolado prelijemo z 80 mililitri sladke smetane, nato jo stopimo v sopari ali mikrovalovni pečici.
- Preostalo sladko smetano stepamo toliko časa, da dobimo trdo stepeno smetano, nato pa jo primešamo čokoladi in mešamo, da dobimo enotno kremo.
- Nadev razporedimo po modelčkih. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik, da se lepo strdijo.
- Za glazuro ponovno stopimo čokolado skupaj s sladko smetano. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo prelijemo čez mousse.
- Pustimo pol ure v hladilniku, da se lepo strdi.
- Namig: namesto priprave z modelčkom, lahko mousse pripravite tudi v steklenem kozarčku.