프랄린은 내부에 다양한 충전재를 숨긴 작은 초콜릿 놀라움입니다.
Nimajo strogo določene oblike in jih najdete v različnih variantah – oblikah in nadevih. Preliti so s čokolado in posuti z različnimi posipi.
Njihova priprava je povsem enostavna, zato, če imate radi praline oziroma pralineje, preizkusite ta recept.
Čokoladne pralineji z rumom
재료
- 125 gramov masla
- 가루 설탕 100g
- eno vrečko vaniljevega sladkorja
- 300 gramov mletih piškotov
- 80 gramov mletih orehov
- 100 ml pomarančnega soka
- eno žlico arome ruma
- eno žlico kakava
- 다크 초콜릿 200g
- 20 gramov bele čokolade.
지침
- Sladkor zmešamo skupaj z vaniljevim sladkorjem. Z mešalnikom zmešamo maslo in sladkor v prahu. Dodamo zdrobljene piškote in orehe.
- Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, nato dodamo sok in še aromo ruma.
- Od zmesi ločimo četrtino in ji dodamo kakav.
- S temno zmesjo naredimo daljše svaljke debeline približno 1 cm. Svetlejšo zmes oblikujemo pravokotnik, debel približno 15 mm.
- Pustimo, da se ohladi, nato jih narežemo na koščke in oblikujemo.
- Glaziramo s temno čokolado, ki smo ji dodali olje in nato okrasimo z belo čokolado.