fbpx

Recept: čokoladni pralineji z rumom

Foto: envato

Praline so majhna čokoladna presenečenja, ki v sebi skrivajo različne nadeve.

Nimajo strogo določene oblike in jih najdete v različnih variantah – oblikah in nadevih. Preliti so s čokolado in posuti z različnimi posipi.

Njihova priprava je povsem enostavna, zato, če imate radi praline oziroma pralineje, preizkusite ta recept.

Čokoladne pralineji z rumom

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 125 gramov masla
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • eno vrečko vaniljevega sladkorja
  • 300 gramov mletih piškotov
  • 80 gramov mletih orehov
  • 100 ml pomarančnega soka
  • eno žlico arome ruma
  • eno žlico kakava
  • 200 gramov temne čokolade
  • 20 gramov bele čokolade.

Navodila

  1. Sladkor zmešamo skupaj z vaniljevim sladkorjem. Z mešalnikom zmešamo maslo in sladkor v prahu. Dodamo zdrobljene piškote in orehe.
  2. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, nato dodamo sok in še aromo ruma.
  3. Od zmesi ločimo četrtino in ji dodamo kakav.
  4. S temno zmesjo naredimo daljše svaljke debeline približno 1 cm. Svetlejšo zmes oblikujemo pravokotnik, debel približno 15 mm.
  5. Pustimo, da se ohladi, nato jih narežemo na koščke in oblikujemo.
  6. Glaziramo s temno čokolado, ki smo ji dodali olje in nato okrasimo z belo čokolado.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.