Namesto da jih vse pozobate, češnje enkrat za spremembo spremenite v marmelado. Češnjeva marmelada s kančkom borovnic je polnega okusa in arome, uporabite pa jo lahko kot namaz na kruh ali za palačinke. Je ena tistih marmelad, ki se jih ne boste nikoli naveličali!
버찌 so najbolj zdrave sveže, a nekaj jih je dobro prihraniti za čas, ko narava ni tako radodarna s sadeži. Če to sezono ne veste, kam z vsemi češnjami, zato predlagamo, da jih nekaj spremenite v češnjevo marmelado in se s tem okusnim sadežem založite tudi za druge letne čase.
더 읽어보기: 레시피: 엘더플라워의 엘더베리 잼
Češnjeva domača marmelada z borovnicami se prileže na kosu kruha ali v palačinkah.
블루베리를 곁들인 홈메이드 체리 잼 레시피:
블루베리를 곁들인 홈메이드 체리 잼 재료:
- 체리 2.5kg
- 블루베리 20개 (체리도 가능)
- 설탕 1kg
- 레몬 1개
블루베리로 홈메이드 체리잼을 만드는 과정:
Češnje izkoščičimo. Skupaj z borovnicami jih obdelamo s paličnim mešalnikov ali zmečkamo, če želimo imeti marmelado s koščki sadja. Dodamo sladkor in sok ene limone ter kuhamo in mešamo toliko časa, da zavre. Vre naj vsaj pet minut. Potem je marmelada nared za vlaganje v lončke, ki jih prej operemo in nato hermetično zapremo ter v času, ko je marmelada še vroča, obrnemo na glavo, da se kasneje ne pojavi plesen.