스크램블 에그는 매우 기본적이고 쉬운 요리이지만 언제든지 요리법을 개선할 수 있습니다. 가볍고 크리미한 스크램블 에그를 만들려면 몇 가지 기본은 알아야 하는데 그 요령을 잘 따르고 비법을 추가하는 것이 좋다.
Jajc nikoli ne pecite na visoki temperaturi, saj lahko kaj hitro zakrknejo ali pa se zažgejo. Vedno jih pripravljajte pri nizki temperaturi in nenehno mešajte, da ta ostanejo rahla in kremasta. Prav tako morate paziti, da jih ne zapečete preveč. Namreč ponev morate odstaviti, ko jajca še niso popolnoma pripravljena, saj mora njihova struktura ostati mokra.
Umešana jajca s kislo smetano
Če želite, da vaš jutranji zajtrk dobi dodatno svilnato teksturo morate upoštevati sledeči trik. Jajcem na koncu dodajte žlico kisle smetane.
Po okusu pa lahko umešana jajca obogatite s številnimi dodatki kot so: šparglji, slanina, losos, gobice, tartufi, rakci, kaviar, zelenjava in sveža zelišča. Bodite kreativni in dober tek.