에그 리큐어 또는 에그노그는 추운 겨울 저녁에 마시기 좋은 음료로 향신료와 함께 크리스마스 분위기를 자아냅니다. 휴일 냄새가 나도록하십시오!
Jajčni liker oziroma eggnog po angleško je nekaj drugačnega, a zelo okusnega. Priljubljena praznična pijača, ki so jo pripravljale že naše babice.
Lahko si domislite čisto svojega, ali pa uporabite ta recept s katerim boste presenetili silvestrske goste. Če ga bo po divji noči še kaj ostalo, pa je lahko tudi zanimiv nadomestek mleka oziroma smetane v jutranji kavi.
Postrežemo pa ga lahko s cimetom, sladko smetano, muškatnim oreščkom…
Jajčni liker - eggnog
재료
- 달걀 노른자 6개
- 달걀 흰자 2개
- 700 ml mleka
- 250 ml sladke kisle smetane
- 60 ml ruma
- 60 ml burbona
- 340 ml konjaka
- 설탕 150g
- 육두구
- 소금 한 꼬집
지침
- S kuhinjskim mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkor, dokler ne dobite rahle penaste zmesi.
- Na ognju segrejte mleko, dodajte sol. Preden zavre, mu dodajte v mešanico sladkorja in jajc ter nenehno mešajte. Kuhajte še nekaj minut, dokler se ne zgosti.
- Precedite in vlite v posodo za punč. Dodajte sladko smetano in alkohol. Pokrijte in pustite čez noč v hladilniku.
- Naslednji dan stepite beljake s preostalim sladkorjem. Ko je zmes gladka in se sladkor stopi, odstavite z ognja in stepite v čvrst sneg. Nežno vmešajte v ohlajeno zmes.
- Ponudite toplega ali mrzlega. Po želji.