엘더플라워는 상큼한 음료뿐만 아니라 맛있는 식사를 만드는데 사용할 수 있는 가장 간과되는 무료 식품 중 하나입니다. 혹시 접시에 엘더플라워를 튀긴 적이 있나요? 아니요? 그렇다면 이제 그것을 바꿀 시간입니다! 당신은 그것을 후회하지 않을 것입니다.
Se vam je med sprehajanjem te dni že zgodilo, da ste v zraku zavohali nekaj sladkega? Velika verjetnost je, da so bili to bezgovi cvetovi. Bezeg je grm, ki zraste tudi 10 metrov visoko in praviloma cveti junija, letos pa malce prehiteva in ga že lahko nabiramo. Seveda čim dlje od cest in smoga, v sončnem, nujno pa suhem vremenu.
더 읽어보기: 레시피: 레인보우 스무디
In če ste mislili, da lahko iz njih naredite zgolj bezgov sok ali bezgovo šebeso, ste se pošteno motili. Iz njih lahko pripravite tudi slasten obrok, ki namesto v kozarcu konča na krožniku.
Recept za ocvrte bezgove cvetove:
Sestavine za ocvrte bezgove cvetove:
- 16 bezgovih cvetov
- 밀가루 250g
- 계란 2개
- 1 dl olja (lahko uporabite tudi kokosovo maščobo ali palmovo olje)
- 2 dl suhega belega vina
- 10 g trsnega sladkorja
- 소금 한 꼬집
- ščepec sveže mletega kardamoma
Postopek priprave ocvrtih bezgovih cvetov:
Ločimo rumenjake in beljake (te shranimo). V skledo presejemo moko ter dodamo olje, vino, sladkor, rumenjak, sol in kardamom. Z metlico mešamo, da nastane gladko testo, ki ga pustimo stati cca 30 minut. Medtem nežno splaknemo bezgove cvetove in jih odcedimo na (papirnati) brisači. Nato beljak stepemo v trd sneg in vmešamo v testo. Vanj pomočimo cvetove in jih damo postopno cvreti v ne preveč plitvo ponev, v kateri smo predhodno segreli olje (cvetovi morajo plavati v njem). Cvremo okoli 5 minut, da zlato zarumenijo. Vmes bezgove cvetove obrnemo, da se zapečejo enakomerno. Po cvrtju jih prelagamo na papirnate brisače, da vpijejo kar največ odvečne maščobe. Pa dober tek!