fbpx

이 음식은 전자레인지에 데우면 안 됩니다.

사진: 엔바토

요리, 베이킹, 재가열을 위해 독립형 오븐을 자주 사용하시나요? 올바르게 조리하기 위해 어떤 음식에 주의해야 하는지, 어떤 음식을 전자레인지에 전혀 데우지 말아야 하는지 알고 있나요?

V marsikaterem gospodinjstvu je mikrovalovna pečica pomemben del gospodinjskih aparatov. Čeprav je namenjena pogrevanju hrane in hitremu kuhanju, obstajajo določena živila, ki jih v njej nikoli ne smete pogrevati.

Piščanec je glavni krivec za širjenje salmonele, še posebej, če ni pravilno kuhan! Ko kuhate kos surovega piščanca v mikrovalovni pečici, so možnosti za enakomerno in temeljito kuhanje zelo majhne, ​​zaradi česar obstaja potencialna nevarnost okužbe z bakterijami.

Enako lahko rečemo za druge kose surovega mesa. Najbolje je, da meso temeljito pečete na neposrednem ognju, v ponvi, na žaru ali v pečici.

Paradižnik in paradižnikova omaka

Tako kot kuhana jajca lahko tudi paradižnik povzroči veliko zmešnjavo, če preživi preveč časa v mikrovalovni pečici.

Paradižnikovo omako raje pripravljajte na štedilniku. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Zaradi vsebnosti tekočine v omaki iz svežega paradižnika in testenin se zaradi povečanega pritiska nastanejo mehurčki, zaradi česar je mikrovalovna pečica prekrita z rdečimi madeži.

Kuhana jajca

Ko segrevate kuhana jajca v mikrovalovni pečici, se iz molekul vode nabere para, ki povzroči dvig tlaka. Ker imajo jajca tanko membrano in lupino, niso sposobna prenesti vsega tega pritiska, zaradi česar lahko jajce eksplodira v mikrovalovni pečici ali ob prvem ugrizu.

Predelano meso

Za začetek predelano meso ni najbolj zdravo živilo, saj vsebuje velike količine soli, aditivov, kemikalij in konzervansov. Če dodate mikrovalovno sevanje, se lahko poveča raven holesterola, kar lahko povzroči težave s srcem. Najvarnejši način pogrevanja je na žaru ali na štedilniku.

Bodite pazljivi z uporabo korenja. Foto: Mali Maeder / Pexels

당근

Čeprav lahko korenje kuhamo in pogrejemo v mikrovalovni pečici, je lahko surovo korenje potencialno nevarno. Če ni dobro oprano in je na njem ostala umazanija, lahko minerali iz zemlje povzročijo iskre v mikrovalovni pečici. Če se to dogaja pogosto, lahko resno poškoduje vašo mikrovalovno pečico.

Čili

Čili paprika, še posebej zelo pekoča, vsebuje visoko vsebnost kapsaicina, ki je lahko zelo vnetljiv. Ko je kapsaicin izpostavljen elektromagnetnim valovanjem v mikrovalovni pečici, začne izhlapevati in se lahko vname! Ogenj in dim, ki izhajata iz mikrovalovne pečice, lahko povzročita draženje kože in opekline.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.