fbpx

4 trucs voor de beste gebakken aardappelen: geweldige chef-koks gebruiken deze tips!

Strokovnjaki za prehrano so za portal GoodFood delili trike za najboljši pečen krompir, ki se jih poslužujejo tudi sami. Preverite!

Gebakken aardappelen ne sme manjkati pri nobenih hiši, je eden najbolj priljubljenih obrokov oziroma prilog, zato ga zelo radi pripravljamo. Če se vam pogosto zgodi, da se pri pripravi te jedi zapletete in po kakšnem slučaju krompir v notranjosti ostane surov ali pa vam pri peki razpade, potem si morate nujno prebrati štiri nasvete/trike, ki so jih dali izkušeni kuharji.

1. Narežite večje kose

Če boste narezali večje kose, potem boste zmanjšali možnost, da vam krompir pri peki razpade.

2. Skuhajte ga do mehkega

Pred pečenjem krompir skuhajte. Toda kuhajte ga le tako dolgo, da je mehak, nikar pa do konca! Tako bo pečen krompir izjemno okusen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Lemon + Garlic Roasted Potato ガーリックレモンのローストポテト I love all things potato🤤So far, I haven't tried a potato dish that I disliked💕 My current fave is roasted potatoes seasoned with lemon and garlic😋 Here is a super simple and easy to make recipe👍 Wash and cut baby potatoes in half, then toss them in the following ingredients: ・2 tbsp olive oil ・lemon juice from 1 lemon ・lemon zest from 1 lemon ・3〜4 garlic cloves, minced ・1 tsp salt ・1 tsp fresh rosemary ・1 tsp fresh thyme Bake in the oven at 220℃/425℉ for 20 to 30 minutes, until tender. Wishing you all a safe and joyous weekend🙏🤗💖 ・ ・ じゃがいも好きにオススメのレシピ😋レモンとガーリックのきいたローストホテトです🤗💕 小玉ジャガイモを洗って半分に切ったら、以下と混ぜる: ・オリーブオイル 大さじ2 ・レモン汁 レモン1個分 ・レモンゼスト レモン1個分 ・ニンニク(すり下ろし) 3〜4片 ・塩 小さじ1 ・フレッシュローズマリー 小さじ1 ・フレッシュタイム 小さじ1 220℃/425℉のオーブンで20〜30分焼く。 梅雨も明け、ようやく夏本番ですね〜😁🌻🌈でも、コロナの不安からは開放されず…😐 みんなの健康と安全を心から願ってます💕🤗🙏 ・ ・ #roastedpotatoes #roastedveggies #じゃがいも料理 #ローストポテト

Een bericht gedeeld door VeganFood Enthusiast ヴィーガンフード💖 (@veganesetokyo) on

3. Dodajte moko

Preden boste krompir dali v pečico, ga povaljate v moki ali v poletni. Ta se bo spojila z oljem in dala krompirju dodatno hrustljavost.

4. Na polovici peke ga obrnite

Ko je krompir na pol pečen, ga previdno obrnite, nekje po 40 minutah pečenja.

Bekijk dit bericht op Instagram

Because Garlic Butter 🤩 These Garlic Butter Roasted Potatoes and Carrots are the perfect Sunday dinner side and worth turning on the oven! 🙌 . Still can’t do it? They are also AWESOME on the grill or in a foil pack 🥰 . CLICKABLE recipe link in profile @thereciperebel 👈👈 https://www.thereciperebel.com/roasted-potatoes-and-carrots/ . #roastedveggies #roastedpotatoes #roastedcarrots #f52community #thekitchn #feedfeed @littlepotatoco #littlepotato #easyrecipes #easyrecipe #easydinner #huffposttaste #tohfoodie #foodstagram #fbcigers #cookit #marthafood #instafood @thefeedfeed #eeeeeats #rslove #beautifulcuisines #buzzfeast #BHGfood #foodwinewomen #f52grams #TODAYfood #fnceats #thenewhealthy #myallrecipes

Een bericht gedeeld door Ashley | Easy Family Meals (@thereciperebel) on

Še nekaj dodatnih nasvetov za najboljši pečen krompir

  • Ko je krompir pečen, mora biti pripravljeno tudi vse ostalo! Za peko krompirja boste porabili od 45 minut do 1 ure in 20 minut, zato se organizirajte tako, da boste imeli takrat, ko boste krompir vzeli iz pečice, ostale jedi že pripravljene.
  • Krompir pred peko dobro osušite!
  • Pred kuho ali peko kompir za nekaj časa pustite v hladni vodi (5 minut ali več), saj boste tako iz njega odstranili škrob. Voda bo najprej mlečna, nato se bo sčistila.
  • Če želite resnično hrustljav krompir, potem pri peki uporabite sok pečenke.
  • Krompir se bo najlepše zapekel, če boste uporabili arašidovo olje (če ste alergični na oreške, uporabite repično olje) ali pa olivno olje.
  • Če boste krompirju dodali strt česen in rožmarin, potem ju dodajte 10 minut pred koncem pečenja, da se ne bosta zažgala.
  • Krompir posolite šele, ko je ta pečen!

Meer informatie

Omslagfoto:
IG littlepotatoco

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.