Voor veel mensen is de meivakantie een gelegenheid om naar alcohol te grijpen; er wordt gezegd dat het op zichzelf een negatief effect heeft op de gezondheid, maar in combinatie met bepaalde voedingsmiddelen kan het zelfs nog meer schade aanrichten.
Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar pri tem morate biti previdni, saj lahko kombinacije alkohola En različnih jedi povzročijo kopico težav.
Da bodo vaši majski prazniki minili karseda mirno, si preberite seznam 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.
1. Slani prigrizki
Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, popovka, smoki … postanete žejni, kar pomeni, da naj bi posledično spili več alkohola. Na ta način se ne boste odžejali, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z water.
2. Kruh
Brood podobno kot bier vsebuje večje količine kvasa, ki naj bi povzročal persen. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po noten, zelenjavi ali manj mastnem vlees.
3. Kava in energijski napitki
Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini En zmanjšanih sposobnosti. Do tega naj bi prihajalo zaradi stimulacijskega delovanja kofeina.
4. Dietni sokovi
S kombiniranjem dietnih sokov z žganimi prijačami naj bi veliko prej občutili učinek alkohola. Sladkor, ki se nahaja v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.
5. Citrusi
Citrusi, med katere se uvrščajo mandarijn, een sinaasappel En citroen, vsebujejo veliko zuren, ki se v kombinaciji z alkoholom domnevno ne obnese dobro, ker naj bi izzvala zgago.