Eetgewoonten veranderen in de loop van de tijd in verschillende culturen. Sommige gerechten die we als traditioneel kennen, worden van generatie op generatie bewaard, terwijl andere na verloop van tijd in de vergetelheid raken.
Številne jedi iz preteklosti dokazujejo, da smo ljudje pri delu v kuhinji od nekdaj bili zelo kreativni. Katerih 7 nenavadnih vrst hrane, ki v najrazličnejših oblikah združujejo široko paleto okusov, so ljudje nekoč še posebej oboževali?
1. Brusnične sveče
Podjetje Hellman’s, ki je poznano predvsem po svoji majonezi, je v 60. letih prejšnjega stoletja presenetilo z oglasom, v katerem predstavljajo solato z brusničnimi svečami.
2. Solata iz želeja
Ljudje so se v preteklosti prehranjevali s solatami iz želeja, ki jih je ponavadi krasilo meso, zelenjava ali sadje.
3. Zamrznjen sir
Solata z zamrznjenim sirom, obložena z brokolijem, izgleda vse prej kot slastno.
4. Banane s šunko in holandsko omako
Holandska omaka sestoji iz masla in rumenjakov. Uporablja se kot dodatek poširani zelenjavi, solati, ribam, ljudje pa so jo nekoč oboževali v kombinaciji z bananami in šunko.
5. Hamburgerji iz pločevinke
Priprava konzerviranih hamburgerjev je resda preprosta, a zato obstaja veliko dvomov o njihovi kakovosti. Verjetno se prav iz tega razloga niso obdržali.
6. Ananas s klobasami in korenjem
Če se boste odločili, da boste to jed bližnjim pripravili na družinski večerji, boste prav gotovo poželi veliko začudenih pogledov.
7. Želatina s korenjem
Želatina s korenjem je nenavadna že sama po sebi, ob dodatku datljev pa je videti še nekoliko bolj posebno.