fbpx

Atrium No. IV

V staremmestnemjedru ljubljane najdemo atriumno. iv. kulinarična ponudba restavracije je zelo raznovrstna, njihova posebnost in specialiteta pa je priprava jedi pod sačem in peko. to je najstarejši in najbolj zdrav način priprave hrane na balkanskem polotoku. izpod peke pripravljajo jagenjčka, kozlička, teletino in slastno ...

Basis informatie
Adres
Atrium No. IV
Gornji trg 4
Ljubljana
Verbinding
Schema
vsak dan od 12. do 24. ure
Contact
(01) 25 11 069

V staremmestnemjedru Ljubljane najdemo AtriumNo. IV. Kulinarična ponudba restavracije je zelo raznovrstna, njihova posebnost in specialiteta pa je priprava jedi pod sačem in peko. To je najstarejši in najbolj zdrav način priprave hrane na Balkanskem polotoku. Izpod peke pripravljajo jagenjčka, kozlička, teletino in slastno hobotnico. Vse to pripravljajo večinoma v največjem prostoru za goste, kjer se nahaja odprt kamin. Tam lahko obiskovalci ob prijetnem ognju in vonju po drvih opazujejo, kako kuharski mojster pripravlja peko. Ponujajo tudi lahkomediteransko hrano, kot so rižote, testenine, ribe (brancin, tuna, škampi, romb, zobatec, …) in meso na različne načine. Pri pripravi hrane dajejo poudarek na oljčnem olju, vinu, balzamičnem kisu, francoskem konjaku in svežih mediteranskih zeliščih. Poleg goveje in juhe z jurčki si lahko želodec pogrejemo z odlično begovo čorbo, bosanskim loncem, brodetomin istrskimkotloms tartufi. Za sladek konec si lahko privoščimo dobro sladico. Seveda niso pozabili niti na žlahtno kapljico, izbiramo lahkomed vini in peninami znanih slovenskih vinarjev. Ljubitelji mehurčkov si lahko privoščijo Simčičev medot, Kristančičev puro-rose, Isteničeva prestige brut inmichelle, Simončičeve zlato semiško, kraško penino in vsem dobro znano srebrno radgonsko penino. Poskusimo lahko tudi vina slovenskih vinarjev, kot so Stojan Ščurek, Edi Simčič, Dušan Kristančič, Kristančič Movia, Aljoša Jankovič, Tomaž Prinčič, Branko inVastja Čotar, vina iz Vipave, Jože Kupljen, Danilo Steyer, Franc Martinčič in Šturm.

Volgende
Villa Bled

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.