fbpx

Top kerstcocktails die je versteld zullen doen staan

Waarom verras je je gasten deze keer niet met geweldige kerstcocktails waar ze van gaan zwijmelen? Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal recepten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de beste kerstcocktails die indruk zullen maken op jou en je gasten.

Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:

Mojito Beli božič

Mojito Beli božič (Foto via:  Half Baked Harvest)
Mojito Beli božič (Foto via: Half Baked Harvest)

Ingrediënten:

  • sap van één limoen
  • 8 lističev mete
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels witte rum
  • 1 eetlepel kokos-rum
  • ¼ skodelice kokosovega mleka
  • Mineraalwater

Voorbereiding:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.

Koktajl Zimska pokrajina

Koktajl Zimska pokrajina (Foto via: The Marvelous Misadventures of a Foodie)
Koktajl Zimska pokrajina (Foto via: The Marvelous Misadventures of a Foodie)

Ingrediënten:

  • 30 ml kokosove kreme
  • 45 ml vaniljeve vodke
  • 45 ml čokoladnega likerja
  • ijs

Voorbereiding:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.

Koktajl Harvest Sparkle

Koktajl Harvest Sparkle (Foto via: Fed and Fit)
Koktajl Harvest Sparkle (Foto via: Fed and Fit)

Ingrediënten:
Za medeni sirup:

    • een half kopje honing
    • ¼ čajne žličke mletega ingverja
    • ¼ čajne žličke mletega cimeta
    • ¼ čajne žličke mletih klinčkov
    • 1 kopje sinaasappelsap

Za koktajl (18 kozarcev):

  • 2 ¼ skodelice viskija
  • 1 ½ skodelice medenega sirupa
  • 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
  • 9 vejic rožmarin

Voorbereiding:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.

Koktajl mimosa s kremnimi malinami

Koktajl mimosa s kremnimi malinami (Foto via: The Stier Aesthetic)
Koktajl mimosa s kremnimi malinami (Foto via: The Stier Aesthetic)

Ingrediënten:

  • 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
  • ¼ kopje suiker
  • 1 kop slagroom
  • 1 fles mousserende wijn
  • verse frambozen voor decoratie

Voorbereiding:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.

Martini s čokolado in meto

Martini s čokolado in meto (Foto via: Growing Up Gabel)
Martini s čokolado in meto (Foto via: Growing Up Gabel)

Ingrediënten:

  • 1 skodelica čokoladnega mleka
  • 45 ml čokoladnega likerja
  • 22 ml metinega likerja
  • zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras

Voorbereiding:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.

Koktajl z ombre učinkom

Koktajl z ombre učinkom (Foto via: The Cookie Rookie)
Koktajl z ombre učinkom (Foto via: The Cookie Rookie)

Ingrediënten:

  • 1 skodelica svežih robid
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • 4 vejice svežega rožmarina
  • 1 steklenica šampanjca

Voorbereiding:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.