fbpx

Herberg Mlinar

BAKALCA EN ŽLIKROFI VOOR HONGERIGE REIZIGERS Als we vanuit Idrija langs de vallei richting Cerkno rijden, in Sp. We keren over de brug naar Idrija en volgen bergopwaarts het bord naar Gostilna Mlinar, beroemd om zijn wild en zeevis, maar mis hun aanbod aan huisgemaakte gerechten, typisch voor de regio Idrija, niet. Ze wenden zich graag tot Mlinar...

Basis informatie
Adres
Herberg Mlinar
Žirovska cesta 4
Idrija
Verbinding
Schema
od ponedeljka do petka od 7. do 22. ure, sobote od 7. do 21. ure
Contact
(05) 377 63 16

BAKALCA IN ŽLIKROFI ZA LAČNE POPOTNIKE

Če se peljemo po dolini od Idrije proti Cerknemu, v Sp. Idriji zavijemo čez most in navkreber sledimo tabli za Gostilno Mlinar, ki slovi po divjačini in morskih ribah, vendar ne spreglejmo njihove ponudbe domačih jedi, značilnih za idrijski konec. K Mlinarju radi zavijejo poslovneži na uradna kosila ali zaključene družbe na različna praznovanja, vendar gostoljubno sprejmejo tudi naključne popotnike, tudi takšne, ki se jim mudi in bi radi na hitro pojedli kaj dobrega. Pri Mlinarju vsak dan skuhajo kaj na žlico, najsi bo to goveji ali divjačinski golaž, vedno pa lahko naročite tudi jurčkovo juho s smetano. V sezoni zelja se pohvalijo z zeljno juho, ki jo skuhajo iz osmukanih zunanjih zelenih listov, zato ji rečejo kar smukavc. Tudi pozimi kuhajo zelje, vendar v času snega diši po kislem. Mlinarjeva specialiteta, ki jo vsekakor morate poskusiti, če ste seveda vsejed, je značilna idrijska jed bakalca ali kozličkova obara. Zraven postrežejo še domače žlikrofe, oboje je ravno prav pikantno, da malce razdraži brbončice. K tej izdatni jedi se prav lepo prilega primerno vino, najbolje ne presladko. Žlikrofi so izvrstni tudi zabeljeni z ocvirki ali v kombinaciji z jurčki ali gorgonzolo … Kdor ima rad vampe, ki si jih doma že redko privoščimo, naj k Mlinarju zavije sredi tedna, vampi so namreč na njihovem štedilniku vsako sredo, brez izjeme.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.