Bij Krvavec kijken we opnieuw uit naar een ski- en culinair festival. Gourmet Cup 2017 vindt plaats van 21 tot en met 23 januari 2017. Gedurende deze tijd zullen gerenommeerde chef-koks op het strand van Krvaška aanwezig zijn, die dit jaar de gasten drie dagen lang zullen verwennen. De combinatie van topkeuken en skiën zal voor de tweede keer plaatsvinden in de omhelzing van de Kamnik-Savinja Alpen, en het idee stamt uit 2004, toen Alta Badia voor de eerste keer de Chef's Cup Südtirol hield.
Dobra hrana in smuka gresta lepo skupaj. To vedo tudi na Krvavcu, kjer bo letos že drugič potekal Gourmet Cup, ki bo tokrat tridnevni dogodek. Odprla ga bo večerja na zajli, v nedeljo se nam obeta gurmansko razvajanje na snegu, v ponedeljek pa je na sporedu Pokal Gourmet 2017, smučarska tekma za gostince in vinarje ter druženje ob gurmanskih specialitetah gostujočih chefov.
Na obisk pridejo Tomaz Kavčič (Dvorec Zemono), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu), Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo) in posebni gost – italijanski chef met Michelinsterren Vincenzo Guarino.
LEES VERDER: Bobri 2017 – festival kulturno-umetnostne vzgoje
Gourmet Cup 2017 – program:
Gourmet večerja na zajli, 21. januar 2017
Edinstveno kulinarično doživetje v krvavških gondolah, ki se bodo na ta večer spremenile v zasebne restavracije. Brbončice bodo tokrat razvajali kuharski mojstri Jezeršek gostinstva, družbo pa jim bosta delala tudi Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016) in Tomaž Bolka (Gostilna Krištof). Pustite se zapeljati!
Gourmet na snegu, 22. januar 2017
Ta dan se bodo lahko vsi obiskovalci Krvavca pridružili druščini smučarskih in kulinaričnih navdušencev, ki si bodo med smučanjem vzeli čas tudi za postanek na krvavški plaži, kjer bo 7 top chefov pripravljalo svojo smučarsko jed, ki bo še dodatno popestrila kulinarično ponudbo na smučišču. Kuhali bodo Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo).
Tekma za pokal Gourmer Krvavec, 23. januar 2017
Smučarsko tekmovanje, na katerem se bodo med količki pomerili gostinci, vinarji in gurmani ter kulinarično druženje.
Potek:
8.00 – zajtrk (Bojan Firbas, Domačija Firbas in Leon Pintarič, Gostilna Rajh) in žreb štartnih številk na Dvoru Jezeršek
11.00 – smučarska tekma za Pokal Gourmet
12.00 – gourmet Ski Party na krvavški plaži s top chefi
16.30 – zabava na Dvoru Jezeršek – Sine Met
Meer informatie:
jezersek.si