fbpx

Meson Don Filipe

Spanje is van oudsher een mediterraan land, beroemd om zijn uitstekende wijn, gezond en eenvoudig eten en levensvreugde. om het allemaal te proberen, gingen we naar Meson Don Felipe - en we werden niet teleurgesteld. de menukaart met Spaanse specialiteiten en een verscheidenheid aan tapas is rijk, maar in de eerste plaats zijn wij het personeel...

Basis informatie
Adres
Meson Don Filipe
Streliška 22
Ljubljana
Verbinding
Schema
Contact

TRADICIONALNO ŠPANSKOŠpanija je mediteranska dežela, ki slovi po izvrstnem vinu, zdravi in preprosti hrani ter veselju do življenja. Da bi vse to poskusili, smo se odpravili v Meson Don Felipe – in nismo bili razočarani. Meni s španskimi specialitetami in raznovrstnimi tapasi je bogat, najprej pa smo osebje prosili za pojasnilo, kaj je tapas. Tapasi ponujajo pestro izbiro manjših količin jedi. Beseda »tapa« izhaja iz španskega izraza »tapar«, ki pomeni pokriti. Izvirni tapas je bila rezina mesa ali sira, položena na kozarec vina, da ne bi vanj padle muhe. Kmetje so kozarec popili v družbi prijateljev v domačih vinskih kleteh, ki so se imenovale »bodegas«. Nekatere vinske kleti so postale znane po prigrizkih, ki so jih tam ponujali. Tako so postajale porcije vedno večje, iz ribjih, mesnih in zelenjavnih tapasov so se sčasoma razvile še druge vrste. Ko boste obiskali restavracijo Meson Don Felipe, jih vsekakor morate poskusiti. Izvrsten ribji tapas je morski pes v kremni omaki z mandeljni ali hobotnica z rdečo papriko. Če ste ljubitelj zelenjave, poskusite pečeno mešano zelenjavo s šerijem ali nadevane jajčevce z zelenjavo, kuskusom in sirom. Za »mesojedce« ponujajo roastbeef s čilijem in fižolom, svinjino z bučkami in rožmarinom ter še mnogo drugega. Restavracija slovi po španskih specialitetah, zato svojim gostom radi priporočajo špansko jed iz morskih sadežev, škarpeno z limonino rižoto ali lososa s penino in rdečim zeljem. Seveda pa pripravljajo tudi paello, najbolj znano špansko jed, ki se tako imenuje po posodi, v kateri se pripravlja. Glavne sestavine so riž, žafran, olivno olje in sladka paprika, osnovi pa se nato v različnih regijah dodajo še različne sestavine. Tradicionalno špansko rižoto lahko poskusite z morskimi sadeži, zelenjavo ali piščancem. Poleg glavnih jedi je mogoče izbirati tudi različne predjedi, solate, juhe in sladice. Vsak dan nudijo kosila za 1.450 tolarjev. Izbirati je mogoče med tremi predjedmi (korenčkova juha, lignji s špinačo, solata s piščancem), tremi glavnimi jedmi (medaljoni v smetanovi omaki, špageti s paradižnikom in gobami, školjke s porom) in tremi sladicami (jogurtova strjenka, ocvrta jabolka z medom, vanilijeva krema). Če boste restavracijo obiskali v večernih urah, lahko doživite pravi flamenko v živo, s plesalkami skupine Puerto Baco, kitaro, sangrijo, prijaznim osebjem in pozitivno energijo. Za vsak okus torej.

Vorige
Windvlaag
Volgende
Arboretum

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.