Omdat we boordevol kant-en-klare broodjes uit de dichtstbijzijnde winkel of automaat en ongezonde tussendoortjes die ons dag in dag uit op het werk vergezellen, hebben we een aantal eenvoudige manieren bedacht om op het werk gezond en evenwichtig te eten.
Pomankanje časa je ponavadi glavni krivec za nezdravo prehranjevanje skozi naporen delovnik. Še bolj nezdravo je, če zaradi spanning sploh ne jemo, saj nam tako primankuje energije, ki jo za uspešno bitko z delovnimi obveznosti še kako potrebujemo. Rešitev večne dileme, kaj pojesti, če sploh kaj, je seveda zdrav in uravnotežen obrok, ki naj mu v napadih lakote sledijo zdravi prigrizki. Držimo se nekaj osnovnih pravil, ki bodo v naš dan prinesla mir in odlično počutje.
1. Za kosilo si vzemimo čas. Dovolj bo že 15 minut, a pogoj je, da vmes odložimo delo in obrok pojemo v miru.
2. V kolikor imamo v pisarni hladilnik, ga založimo z zdravimi prigrizki. Sadje, zelenjava, jogurti, oreščki in zdrave energijske ploščice bodo poskrbeli, da bomo pozabili na nezdrave prigrizke.
3. Med delom ne pozabimo piti. Odmislimo pretirane količine kave in posezimo po vodi ali čaju.
4. V kolikor zvečer radi kuhamo, vedno skuhajmo preveč in ostanke spravimo v posodico, ki jo naslednji dan vzamemo s seboj.
5. Če si lahko hrano na delovnem mestu pogrejemo, si čez vikend pripravimo zalogo zdravih obrokov, ki jih zamrznemo in zjutraj vzamemo s seboj.
6. Ko pa se sendviču enostavno ne moremo izogniti, ga dajmo izdelati po svojem okusu in izberimo zgolj zdrave sestavine. Tako nas v sendviču ne bosta presenetili majoneza in nekakovostna salama.