Ondanks de stroom aan voedingssupplementen die de voedingsindustrie ons vandaag de dag biedt, mogen we de groene alg van het geslacht Spirulina niet vergeten, omdat deze onze gezondheid op een natuurlijke manier in evenwicht brengt en versterkt. Deze keer bieden wij u een heerlijk recept voor versgebakken brood met wonderbaarlijke algen, waardoor u voldoende energie en meer kracht krijgt.
Spirulina je odlično celostno živilo, ki nadomešča izolirane vitamine in minerale. Je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.
Spirulina je odličen vir beljakovin, krepi imunski sistem, ščiti pred okužbami, lajša simptome alergij, in ima probiotične lastnosti.
Ingrediënten
- 1 skodelica kvinoje
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 kopjes water
- 3/4 skodelice sojinega mleka
- 2 eieren
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 2 žlički alge spiruline v prahu
Voorbereiding:
- Namočite kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode.
- Odcedite odvečno vodo in temeljito sperite.
- Pečico segrejte na 350 stopinj.
- Sojino mleko, jajca, sladkor, jedilni škrob, sol in kvinojo združite v eno posodo in premešajte.
- V drugi posodi združite in premešajte moko, pecilni prašek in spirulino.
- Suho in gladko zmes združite ter dobro premešajte.
- Pekač obložite z peka papirjem in nato vanj ulijte zmes, ki ste jo pripravili.
- Pečete 40 – 50 minut.
- Kruh naj počiva po peki počiva 10 minut, da se malce ohladi.