Een prachtige salade die, met de betoverende combinatie van octopus, verse groenten en mediterrane dressing, de geur van de zomer oproept en je meeneemt naar een warme bestemming.
Ingrediënten:
• 1 kg hobotnice
• 500g krompirja
• 100 g češnjevcev
• 10 črnih oliv
• 10 zelenih oliv
• peteršilj
• česen
• zout
• peper
• olivno olje
• 2 limoni
Voorbereiding:
Hobotnico očistimo, olupimo in položimo v lonec, v katerega smo prej natočili hladno vodo. Osolimo in kuhamo eno uro in pol. Dobro skuhano hobotnico sesekljamo na tanke kolobarje in pustimo, da se ohladijo. Skuhamo tudi neolupljen krompir, ki ga skuhanega olupimo in narežemo na tanke rezine. Češnjevce razpolovimo in z olivami vred dodamo hobotnici. Dodamo olje, sol, poper, na drobno sesekljana česen in peteršilj ter okisamo s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Dober tek!