Wanneer we besluiten om op reis of een korte vakantie te gaan in de Logar-vallei, en al het natuurschoon gepaard gaat met de geur van lekker eten, is een bezoek aan het Raduha-pension de juiste beslissing. De vierde generatie zorgt al sinds jaar en dag voor de culinaire geneugten, waardoor zij de traditie in de keuken in stand houden, die in combinatie met de constante zoektocht naar nieuwe smaken nog steeds...
Luče 67
Luče
Ko se odločimo za izlet ali krajši oddih v Logarski dolini in nam ob vseh naravnih lepotah zadiši še dobra hrana, je obisk penziona Raduha prava odločitev. Za kulinarične užitke skrbi že četrta generacija, zato v kulinariki ohranjajo tradicijo, ki v kombinaciji z neprestanim iskanjem novih okusov še tako zahtevnemu gurmanu postane doživetje. Domači pravijo, da je njihova ponudba narejena za tiste, ki imajo radi kulinarična presenečenja, ki si za hrano vzamejo čas in ki jedo zdravo. Zato v Raduhi, četudi si zaželimo, ne moremo dobiti niti pomfrija niti dunajskega zrezka, se nam pa sline pocedijo ob postrvih na različne načine, koprivovi juhici, špargljih, paštetki iz dimljene postrvi in sladkega janeža ali ob jelenovem fileju v omaki iz ribeza in timijana. Posebej zanimivi jedi, mešanici različnih okusov, sta svinjska ribica v zeliščni skorji, polnjena s suhimi hruškami, prelita z omako iz kaberneta, porta in kave, ter paljeni žličniki s prepeličjim rumenjakom in na maslu popečenimi algami. Za konec vse okuse zaokrožimo s čokoladnimi sanjami, hruško, polnjeno z marcipanom, ali ostalimi sladicami, ki jih prav tako kot glavne jedi prilagajajo letnim časom. Ljubitelji počasnega prehranjevanja lahko vse naštete dobrote preizkusijo v tako imenovanem polžjem meniju. Če smo se v Logarsko dolino odpravili na krajši oddih, nam v Penzionu Raduha ponujajo tudi prenočišča v dvoposteljnih sobah. Ko se zbudimo, smo na izhodiščni točki za mnoge aktivnosti: ribolov, kolesarjenje, jahanje, planinarjenje ali sprehodi. Pred obiskom priporočajo rezervacijo mize.