fbpx

Landgoed Pula

Op het landgoed Pula, een gerenoveerde Sloveense hoeve uit de 17e eeuw, schuilt het voortreffelijke restaurant Pod skednjim. De chef-kok is Boštjan Kokalj, die op meesterlijke wijze traditionele Dolenje-gerechten combineert met moderne culinaire richtlijnen. Hij deed ervaring op in Steirereck, dat wordt beschouwd als een van de beste restaurants van ...

Basis informatie
Adres
Landgoed Pula
Drečji Vrh 16
Trebelno
Verbinding
Schema
sre.−sob. od 12. do 21. ure, nedelje in prazniki od 11. do 18. ure
Contact
(07) 349 97 00

Na posestvu Pule, prenovljeni slovenski domačiji iz 17. stoletja, se skriva vrhunska restavracija Pod skednjem. Glavni kuhar je Boštjan Kokalj, ki mojstrsko združuje tradicionalne dolenjske jedi s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Izkušnje je nabiral v Steirerecku, ki velja za eno izmed boljših restavracij na Dunaju in na svetu, pri Gordonu Ramseyju v Londonu in v Miamiju, v restavraciji kuharskega mojstra Daniela Bouluda. Izpod njegovih rok lahko poskusimo file alpske postrvi na čemaževi rižoti, topinamburjevi krostati in žafranovi omaki, piščančjo rulado, nadevano z ostrigarji na čemaževih pipčih in z glaziranim korenčkom, izvrstne domače sladolede ter še in še. Specialiteti, ki ju preprosto moramo okusiti, so Tafelspitz meni in mokronoški žlinkrofi. Sestavine za gurmanske poslastice so biološko pridelane na posestvu, ostale sestavine kupijo pri lokalnih ponudnikih. Sami pridelujejo tudi pšenično in rženo moko ter med. K dobri jedači prija dobra pijača. V vinski kleti je približno sto šestdeset različnih vin iz najboljših vinorodnih leg sveta. Posebno mesto zavzemajo slovenska vina. Pule so paša za oči in kraj za razvajanje trebuščka. Priporočamo.

Volgende
TOZD

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.