September is de tijd voor nieuwe creatieve initiatieven. Tijdens de eerste City Chef kookacademie van het nieuwe seizoen leren we hoe snel en gemakkelijk het is om gerechten te bereiden die onze hersenen activeren en stimuleren. Naast lekker eten presenteren wijnmakers Piro Jakončič en Dveri Pax zich. Het officiële water van het evenement is Jamnica.
Delovanje naših možganov je zelo povezano s hrano. Na tokratni akademiji bomo spoznali katera hrana spodbuja možganske celice k najboljšim dosežkom. Izvedeli bomo zakaj je pametno v naš jedilnik umestiti lososa, oreščke, stročnice, avokado in ostalo “hrano za možgane”. Med najbolj cenjeno »pametno hrano« spadajo borovnice, divji losos, oreščki in semena, avokado, rdeča pesa, žajbelj ter polnozrnati izdelki.” Kako hitro in enostavna je lahko priprava hrane, ki bo aktivirala in spodbudila naše možgane pa bomo spoznali z novo sezono naših kuharskih akademij.
Glavne jedi bo pripravljal glavni kuhar Kaval herbergen en pizzeria's, Dragan, za sladice pa bo poskrbel slaščičar iz Lolita, Grega. Predstavila se bosta tudi Kavalova vinarja meseca septembra Piro Jakončič En Dveri Pax. Uradna voda akademije je Pit.
Over City CHEF kookacademie
S City CHEF kuharsko akademijo želimo ljudem pokazati, da je kuhanje lahko hitro, zdravo in predvsem zabavno! Za to potrebujemo dobre, kakovostne sestavine, koristne namige in zanimive nasvete, dobro vino, ščepec ljubezni in seveda dobro družbo! Torej, vabljeni v našo družbo, v razstavni salon hišnih aparatov BOSCH, kjer bomo pod taktirko Kavalovih kuharskih mojstrov svoje čute razvajali z novimi, zanimivimi okusi, ki jih bomo dopolnjevali z ustreznimi vini.