Nutella-fans, jullie zijn weer helemaal tot hun recht gekomen. Deze keer hebben we een recept voorbereid voor een goddelijke Nutella-mousse die je zal verwennen met zijn delicate textuur!
Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.
LEES VERDER: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!
Sestavine – Nutellin mousse:
- 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
- 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali eigengemaakt)
- 1 kopje poedersuiker
- 1 kop slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- slagroom
- 2 žlici praženih lešnikov
- 2 žlici sesekljane temne čokolade
Potek priprave – Nutellin mousse:
V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!