Cheesecake-ijslampjes zijn de perfecte keuze voor de zomer, omdat ze alles combineren waar we het meest van houden: goddelijke smaak, romige textuur en koele frisheid. En dat direct op de stick! Laten we eens kijken naar het recept voor een zomers dessert waar we niet genoeg van zullen krijgen...
Cheesecake sladoledne lučke predstavljajo sanje vseh ljubiteljev sladoleda en populair ameriške pite. Kremasta tekstura in sadni okus na palčki pričarata popolno sladico za poletne dni, ko nam prijajo predvsem osvežujoče pijače in jedi. Za premagovanje neznosne vročine in za takrat, ko “pade cukr”, so enostavno najboljše kremaste “cheesecake” sladoledne lučke…
Recept za “cheesecake” sladoledne lučke:
Sestavine “cheesecake” sladoledne lučke:
- 1 skodelica nasekljanih svežih jagod
- ¼ vrečke jagodnega pudinga
- ¼ vrečke vanilijevega pudinga
- 80 gram suiker
- 500 ml melk
- 500 ml zoete room
Priprava “cheesecake” sladoledne lučke :
Najprej skuhamo puding. Četrtino vrečke jagodnega pudinga zmešamo s polovico sladkorja in polovico mleka. Pristavimo na ogenj in med kuhanjem vztrajno mešamo. Skuhan puding damo v hladilnik, da se ohladi. Enako storimo tudi z vanilijevim pudingom. Nato stepemo sladko smetano, jo razdelimo v dve skledi in v vsako dodamo puding. Pripravimo modelčke za sladoledne lučke in jih napolnimo po slojih – najprej z enim pudingom, nato z jagodami in zaključimo z drugim pudingom. Zamrznemo in uživamo!