Aardbeientiramisu is een heerlijk zomerdessert dat alle aanwezigen betovert en zelfs indruk maakt door de eenvoudige bereiding, omdat er geen oven of fornuis voor nodig is!
Preverite recept za jagodni tiramisu in s poletno sladico, ki vabi s svojim zapeljivim izgledom in prepriča s čarobnim okusom, navdušite vse prisotne. Razvajajte se in svojim najdražjim pričarajte sladek dan, ki ga bodo še dolgo pomnili…
Recept za jagodni tiramisu
Sestavine za jagodni tiramisu:
- 400 g babykoekjes
- 1000 g svežih jagod
- 500 g mascarponekaas
- ½ pot zure room
- 4 eetlepels suiker
- 2 vanillesuikers
- 200 gram slagroom
- 4 eieren
- ½ citroen (sap)
Navodila za pripravo jagodnega tiramisuja:
Jagode operemo, odcedimo, narežemo na rezine in posujemo z žlico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok in tudi tega prihranimo za kasneje. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepemo beljake in jih nato previdno vmešamo v rumenjakovo kremo.
V jagodni sok namakamo baby piškote in z njimi obložimo posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovimo tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod. Naj vam tekne!