fbpx

Recept: Koffiechocolademousse

Is er iets beters dan onze twee favoriete zonden te kunnen combineren in één heerlijk dessert? Koffie-chocolademousse combineert de beste smaak en aroma’s van beide ingrediënten, en het dessert is in belachelijk korte tijd te bereiden.

Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.

Sestavine kavno čokoladni mousse :

  • 2 eetlepels boter
  • 120 g temne čokolade
  • pol žličke kave
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • pol žličke vanilijevega sladkorja
  • een half kopje slagroom

Priprava kavno čokoladnega moussa:

V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.

Slasten kavno-čokoladni mousse.
Slasten kavno-čokoladni mousse.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.