Je hebt waarschijnlijk al vleeslasagne of groentelasagne gegeten, en je hebt waarschijnlijk ook gehoord van Nutellasagna, een combinatie van Nutella en lasagne. Heb je ooit gehoord van lasagne met pannenkoeken? Zo niet, dan zult u er spijt van krijgen dat u ze niet eerder kende! Als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet meer anders!
Ste že pokusili lazanje s palačinkami? Lazanje so izjemno priljubljena italijanska jed, ki je zelo okusna, nasitna, povrh vsega pa še privlačna na oko. Zakaj bi jo torej spreminjali, ko pa je že v osnovi popolna? Vsake toliko ni slabo preizkusiti česa novega, in ko se boste naslednjič odločali za pripravo lazanje, predlagamo, da se lotite recepta, ki namesto vlečenega testa vključuje palačinke. Ne bo vam žal!
LEES VERDER: Nutelasagna: Kulinarični orgazem za ljubitelje Nutelle
Recept za lazanje s palačinkami:
Sestavine za lazanje s palačinkami:
- palačinke (recept dobite hier)
- testenine (makaroni, ravioli, polžki, tortelini, špageti …)
- bešamel
- kaas
Postopek priprave lazanje s palačinkami:
Najprej se lotimo peke palačink. Sledi priprava mletega mesa oz. želenega nadeva. Medtem že lahko damo kuhati testenine (lahko uporabite tudi različne, če imate kakšne ostanke v hladilniku). V glinen pekač/posodo položimo palačinko (namesto vlečnega testa), jo pomažemo z mesno maso, nanjo potresemo nekaj testenin in naribanega sira. Postopek ponavljamo do vrha pekača (ali posode). Končamo s palačinko, po kateri potresemo sir, in zalijemo z bešamelom. Pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, ter pustimo, da se peče nekje 45 minut. Večino sestavin si lahko pripravimo vnaprej, zato je čas priprave lahko različen, tudi čas pečenja, odvisno pač od tega, kako zapečene lazanje si želite.