Watermeloen kan ook op de grill belanden. Het is een interessante en verre van gebruikelijke manier om watermeloen te bereiden, maar gegrilde watermeloen is zeker niet alleen voor degenen die van ongewone smaken houden, omdat de rook en hitte het perfect aanvullen.
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
LEES VERDER: Recept: romig watermeloenijs
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- watermeloen
- olijfolie
- balsamico azijn
- vejice bazilike
- ui
- zout
- peper
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!