Ben je geïnteresseerd in het bereiden van de lekkerste zelfgemaakte fruitknoedels, het soort dat alleen onze grootmoeders kunnen maken? Lees dan verder, waar het recept en het bereidingsproces op je wachten. Laat de beste zelfgemaakte fruitknoedels die je ooit hebt gegeten je meenemen naar de zomer!
Mmm, ste pripravljeni, da se vam v ustih stopijo najboljši domači sadni cmoki, vredni vsakega greha? Tukaj vas čaka recept za cmoke, kot so jih delale naše babice.
Sestavine (najboljši domači sadni cmoki)
- 600 g aardappelen
- 150 do 200 g moke
- čajna žlička masla
- 1 ei
- 500 g sadja (jagode, slive, marelice … )
- kruimels
- suiker
- vanillesuiker
- zout
- olie
Priprava (najboljši domači sadni cmoki)
Krompir olupite in skuhajte v vodi, odcedite in zmečkajte, solite, dodajte maslo, jajce in z električnim mešalnikom dobro premešajte. Dodajte moko in umesite mehko testo. Sadje operite, osušite in očistite. V roke vzemite manjšo kroglico testa, v sredino položite sadje in testo okoli sadja lepo zaprite ter oblikujete kroglo oziroma cmok. Cmoke odlagajte na pladenj in ko testo porabite, jih spustite v vrelo vodo in kuhajte tako dolgo, da priplavajo na površino in se zmehčajo. Drobtine potresite po olju, kuhane cmoke vzemite iz vode in jih povaljate po drobtinah. Posujte z mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Postrezite tople. Pa sladek dober tek!